Intelligentere security dankzij cloud en data analytics

16 februari 2017

De security-aanpak heeft baat bij de groeiende hoeveelheid informatie die beschikbaar is over aanvallen, kwetsbaarheden, incidenten en malafide ontwikkelingen in het algemeen. Securitybedrijven en leveranciers van internetdiensten verzamelen deze informatie in de cloud en in hun netwerken. Deze ‘intelligence’ kan nadien worden aangewend om nieuwe aanvalswijzen en –golven snel te onderkennen, en bedrijven hiervoor te waarschuwen. Belangrijk hierbij zijn ontwikkelingen op het gebied van ‘machine learning’ en het analyseren van grote datasets, om snel gevaarlijke patronen en ontwikkelingen te distilleren.

Maar cloud en de gevirtualiseerde omgevingen vormen zelf ook steeds vaker het mikpunt van aanvallen, en vereisen aangepaste bescherming.

Voorts kan op basis van deze ‘intelligence’ en in het kader van geconnecteerde securityproducten en processen, ook worden gewerkt aan het automatiseren van security aspecten, om zo het bijtend tekort aan security experten wat te lenigen. Automation komt dan ook aan bod in het seminarie van Dirk De Meirsman.

MyExpo

Login voor uw persoonlijke MyExpo omgeving

E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Infosecurity wordt mede mogelijk gemaakt door:        

Computable.be