Nieuws
06 juni 2018

Startpage.com haalt PGP-legende Zimmermann binnen

Phil Zimmermann, de vermaarde Amerikaanse ontwikkelaar van de versleutelingstechniek PGP, gaat werken voor privacy-zoekmachine Startpage.com. Hij gaat zich daar bezighouden met innovaties op het gebied van privacy en het mee-ontwikkelen van een nieuwe e-maildienst.

Zimmermann ontwierp hij in de jaren ’90 de techniek PGP om ongewenste meekijkers in e-mails tegen te gaan. PGP - Pretty Good Privacy - versleutelt mailtjes, zodat de inhoud onleesbaar is zonder een eigen geheime digitale sleutel.

Startpage.com is een gratis zoekmachine waarbij zoekresultaten worden weergegeven met behoud van privacy. Het bedrijf is van Nederlandse bodem, en claimt met twee miljard zoekopdrachten per jaar ook in Duitsland en Amerika veelvuldig te worden gebruikt.

Volgens algemeen directeur Robert Beens van Startpage.com gaat Zimmermann, een voorvechter van het verdedigen van digitale burgerrechten, bij de zoekmachine meedenken over innovaties op het gebied van privacy. Ook zal hij het team ontwikkelaars versterken bij het ontwikkelen van een toekomstige emaildienst.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners