Thema 2021

Resilience: A rocking organization in changing times

Hét thema van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo 2021! Binnen dit thema maken we onderscheid in de subthema’s die op deze pagina verder worden toegelicht.


Cloud & Infrastructuur
‘As a Service’ is in opmars. De situatie rondom corona dwingt organisaties om onbekende stappen te nemen. Bij het maken van IT beslissingen staat niet langer de organisatie centraal. Het is de medewerker die meer en meer bepaald welke oplossingen er noodzakelijk zijn voor een organisatie. “Hoe kan ik mijn medewerker efficiënter laten werken en wat hebben ze hiervoor nodig?”, is een business vraagstuk die nu speelt. Door ‘As a Service’ oplossingen wordt de rekenkracht gecentraliseerd in datacenters en komt deze niet langer bij de klant vandaan. Organisaties worden steeds effectiever, efficiënter, goedkoper en transparanter. Ze worden gedwongen tot flexibiliteit.

Security & Privacy
We worden dus, onder druk van de huidige situatie, als een raket afgeschoten richting een transitie naar de cloud. Als gevolg volgen de nieuwe oplossingen op de markt zich in rap tempo op. Echter ontstaan er door deze snelheid ook nieuwe uitdagingen op het gebied van security. Organisaties handelen te snel, waardoor cybercriminelen op de loer liggen. Medewerkers werken gedecentraliseerd, waardoor gevoelige informatie onjuist of onbeveiligd wordt opgeslagen. Data lekken zijn dagelijks aan de orde en hackers slaan hun slag. Het vernieuwen van de security stack en het op orde houden en aansturen van de privacy is belangrijker dan ooit.

Data & AI
Wanneer je als organisatie je basis en veiligheid op orde hebt, ontstaat er ruimte voor versnelling en innovatie. Nieuwe technologieën en oplossingen worden snel omarmt. Innovatie en digitalisering wordt leidend in alles wat de organisatie doet. Organisaties moeten blijven innoveren en transformeren. De zakelijke processen verschuiven zich naar een digitaal speelveld. Iets als artificial intelligence speelt op elk niveau in de organisatie een rol. Het ondersteunt medewerkers, helpt bij besluitvorming en kan zelfs rollen in het proces overnemen. Transparantie speelt hierbij een grote rol. Hoe ver wil een bedrijf gaan?

Digitale transformatie & innovatie
Als een organisatie efficiënt, flexibel, innovatief en veilig ingericht is ontstaat; Resilience.

Registreer je nu & kijk de sessies terug