Artikel 19 juli 2021

22 Belgische securitybedrijven om te volgen

Innovatie en groei rond cybersecurity in België

Inzake cybersecurity zit er in ons land veel kennis en innovatie. Samen met Best Startup.eu selecteert Computable België de lijst van ‘22 Belgische securitybedrijven en -organisaties to watch’.

Regelmatig beiden we met Computable een marktoverzicht. Zo brachten we onlangs nog 150 Belgische techjuwelen in kaart.

Deze keer zoeken we het iets specifieker met 22 keuzes voor in België gevestigde cybersecurityspecialisten. ‘Deze startups en bedrijven hanteren verschillende benaderingen in hun industrie om te innoveren, en zijn stuk voor stuk de moeite waard zijn om te volgen’, oppert Mark Kendall van Best Startup.eu.

Het gaat om een selectie van bedrijven die verschillen van grootte en insteek: van startups tot meer gevestigde merken. Allemaal opereren ze actief in of vanuit ons land of er zijn ontstaan. Het zijn dus niet de klassieke securitynamen als Checkpoint Software, Eset, Sophos of Fortinet, maar bedrijven met een Belgische inslag.

Innovatie (van strategie tot producten), groei, management en maatschappelijke impact vormen de criteria. In de reeks bevinden zich ook vzw’s en onderzoeksinstellingen met internationale uitstraling. De lijst is niet exhaustief, en wil vooral een idee geven van de innovatie die er vanuit ons land gebeurt op het vlak van cybersecurity.

Het overzicht van Computable baseert zich grotendeels op de lijst van Best Startup.eu, al werd hij hier en daar aangepast en aangevuld.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant