Artikel 7 mei 2021

5G dwingt it-afdeling beveiliging aan te passen

Na jaren van hype zijn de apparaten van de vijfde generatie (5G) eindelijk werkelijkheid, en de netwerken die deze ondersteunen, worden snel uitgerold. Wat betekent het tijdperk van 5G voor de toekomstige ontwikkeling van netwerkapparaten en beveiligingsteams? Dat heeft nogal wat voeten in de aarde.

Elk decennium gaat de draadloze netwerkinfrastructuur opnieuw onder de loep en is er opnieuw een belofte dat de snelheid en netwerkbestendigheid een verbetering ondergaan. Er is waarschijnlijk geen belangrijkere upgrade dan 5G geweest sinds de eerste draadloze netwerken van de eerste generatie (die niet eens sms-berichten ontvingen). Sindsdien is er veel veranderd.

Met 5G-netwerken ervaren gebruikers minder onderbrekingen, snellere downloads en hogere netwerksnelheden. Bij het testen van 5G zijn snelheidsverhogingen van twintig keer zoveel waargenomen – waarbij het huidige maximum van lte, van 300 megabit per seconde (Mbits/s), wordt overtroffen tot 10 gigabit per seconde (Gbs/s) onder ideale omstandigheden. De mogelijkheid om meer apparaten dan voorheen op het draadloze netwerk aan te sluiten, is een bijkomend voordeel.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant