Artikel 9 december 2020

Amerikaans FireEye gehackt door Russen

FireEye, een van Amerika's meest prominente cybersecurity-bedrijven, is gehackt door vermoedelijk Russische hackers. Het beursgenoteerde bedrijf heeft de hack gemeld bij de Amerikaanse beursautoriteiten.

Volgens de New York Times zitten vrijwel zeker Russische hackers, die worden aangestuurd vanuit het Kremlin, achter de spectaculaire kraak. Extra pijnlijk is dat de aanvallers geavanceerde tools hebben kunnen stelen waarmee nieuwe hacks kunnen worden gedaan. Deze wapens staan bekend als ‘red team tools’ waarmee gebruik kan worden gemaakt van verschillende zwakke plekken in populaire softwareproducten. 

Voor FireEye betekent de kraak een gevoelig gezichtsverlies. Het bedrijf uit Silicon Valley wordt doorgaans als een van de eersten gebeld als een Westers land of grote onderneming het slachtoffer wordt van een hack. FireEye was in het verleden ook regelmatig hackpogingen op het spoor die uit Moskou leken te komen. Ook onthulden de Amerikanen Russische pogingen de stroomvoorziening in Oekraïne plat te leggen. FireEye had Rusland ook beschuldigd van een aanval op een raffinaderij in Saoedi-Arabië. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant