Artikel 5 januari 2022

Avit en Wingmen bouwen aan Europees Cisco-huis

Quadrum Capital stapt in bij de Nederlandse it-dienstverlener Avit Group en de Deense branchegenoot Wingmen. Beide bedrijven werken al drie jaar samen en willen nu een Europees platform voor Cisco-diensten opbouwen.

Avit uit Vianen en Wingmen uit Kopenhagen willen een specialistisch netwerk van Cisco Gold gecertificeerde integrators en managed service providers in Europa opzetten. Op deze manier bieden ze internationaal opererende klanten toegang tot een uitgebreid portfolio van Cisco-diensten. Of zoals Wingmen het formuleert in een persverklaring: ‘We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een acquisitiestrategie voor het verder ontwikkelen van onze Cisco-beheerdiensten. We hebben echter geconstateerd dat geen enkel kandidaatbedrijf perfect past, of ze waren te breed of te klein. We schatten in dat het drie tot vier jaar duurt om deze diensten zelf te ontwikkelen. Met dit nieuwe netwerk kunnen we onze klanten deze diensten al in 2022 aanbieden.’

Investeerder Quadrum uit Almelo is als financier aangetrokken voor het opzetten en uitbouwen van het Europese Cisco-netwerk. Avit en Wingmen fuseren daarbij niet maar blijven als onafhankelijke bedrijven gerund. Wel komt er aan de top van het netwerk een directieraad met twee directeuren: Kåre Christensen van Wingmen en Ronald Kraanen van Avit. Samen hebben de twee bedrijven circa tweehonderdvijftig gecertificeerde it-specialisten en softwareontwikkelaars in dienst. De gezamenlijke omzet bedraagt ​​in 2021 zo’n honderd miljoen euro.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant