Artikel 22 september 2021

Belg maakt nauwelijks werk van valse sms’jes

Liefst 78 procent van de Belgen maakt geen melding van valse sms-berichten. Dat blijkt uit onderzoek van beveiliger G Data. Het signaleren van deze en andere vormen van cybercrime is voor het onderzoek naar daders cruciaal, zegt het bedrijf.

Uit het onderzoek, verricht onder 1.500 Belgen en Nederlanders, blijkt dat bijna een driekwart van de Belgen die een vals sms-bericht ontvangen, weinig tot geen actie ondernemen. De helft verwijdert het bericht en een vijfde van de ontvangers doet niets.

Opvallend is dat jongeren vaker geen actie ondernemen vergeleken met ouderen. Bijna veertig procent van de personen tussen de 18 en 24 jaar doet helemaal niets, terwijl dit bij oudere doelgroepen (55+) slechts tien procent is.

Op de vraag of deelnemers een vals sms-bericht zouden herkennen, is er ook een groot verschil. Van de jongeren leeftijdsgroepen (18-34 jaar) denkt bijna vier op de vijf dat ze een vals sms-bericht zouden herkennen. Bij de oudere leeftijdsgroep (45+ jaar) is dit slechts ets meer dan veertig procent.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant