Artikel 15 maart 2021

België staat voor ‘tsunami’ aan Exchange-hacks

De kwetsbaarheid die hackers kunnen uitbuiten in Microsoft Exchange maakt almaar meer slachtoffers. Daarvoor waarschuwt het Center for Cybersecurity Belgium (CCB). Het veiligheidscentrum spreekt zelfs van een ‘tsunami’ aan cyberaanvallen.

Sinds afgelopen weekend heeft het CCB weet van minstens duizend Microsoft Exchange-servers die kwetsbaar zijn voor de hack. Het krijgt ook meldingen van cyberincidenten binnen bij organisaties en bedrijven die gebruik maken van deze mailserver. 

‘Het is duidelijk dat deze kwetsbaarheid actief wordt uitgebuit op verschillende manieren en misschien door meerdere criminele organisaties’, zo meldt de CCB. ‘We staan de komende weken mogelijks voor een tsunami aan cyberaanvallen op organisaties die kwetsbaar zijn.’

Het cybersecuritybedrijf Secutec uit Aartselaar kon ondertussen de hand leggen op een lijst van zowat 1.170 bedrijven en organisaties die met de kwetsbaarheid zitten opgescheept. Die lijst had het bedrijf onderschept op het dark net. Er staan, naast private ondernemingen, ook veel scholen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en zelfs een ‘parlement’ op. Secutec heeft de lijst overgemaakt aan het CBB en het CERT (Computer Emergency Response Team).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant