Artikel 11 maart 2021

Claranet neemt Spaanse ID Grup over

Beveiligingsspecialist Claranet gaat het Spaanse ID Grup inlijven. Het bedrijf wil daarmee zijn aanwezigheid op het Iberische schiereiland versterken. Het is de overname nummer 29 van Claranet sinds 2012.

ID Grup werd in 1991 opgericht en levert clouddiensten en managed it-infrastructuurdiensten in de regio rond Barcelona. Het bedrijf is actief op het gebied van workplace-oplossingen, mobiele communicatie, netwerken en beveiliging. Claranet is zelf al twee decennia aanwezig in Spanje, maar wil met de acquisitie zijn marktpositie verder versterken. 

‘Deze overname stelt ons in staat de waarde die we onze klanten bieden, te maximaliseren, zowel in de private als in de publieke sector’, zegt managing director David Guesta van Claranet Spanje. ‘Door de ervaring en het talent van onze teams te combineren en het dienstenportfolio uit te breiden, wordt Claranet een belangrijke leverancier van beheerde clouddiensten en security in Spanje.’

Het van oorsprong Britse Claranet werd in 1996 gesticht en is begonnen als internetserviceprovider. Het heeft zo’n 2.500 medewerkers in heel Europa. Het bedrijf is ook aanwezig in de VS en Brazilië. De omzet van de groep tikt af op ongeveer 460 miljoen euro. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant