Artikel 13 januari 2021

Covid is nieuw als uitdaging voor bedrijven vertrouwd

In tijden van Covid ligt onze directe focus op het beschermen van levens en bestaansmiddelen. Pas wanneer de pandemie afneemt en het normale leven terugkeert, kunnen we nadenken over de andere gevolgen van het virus. Eén daarvan is de versnelde digitalisering van bedrijven

Natuurlijk is digitalisering niets nieuws. Uit onderzoek van Statista blijkt dat al in 2011 dertig procent van de workloads in de cloud draaiden, en dit zal volgend jaar stijgen naar 94 procent. Maar die voorspelling werd in maart van dit jaar gedaan, net toen bedrijven zich begonnen aan te passen aan de coronacrisis. Sindsdien is er veel gebeurd. Werknemers zijn uit hun kantoor verbannen, klanten zijn uit winkels gestuurd en beproefde bedrijfsmodellen zijn terzijde geschoven. En digitalisering is flink gestegen op de prioriteitenlijst.

Verder blijkt dat bedrijven die cloud-omgevingen onderhouden, zich beter hebben aangepast sinds Covid toesloeg. Zij waren in staat werknemers op afstand te mobiliseren en hun verkoop naar online te verschuiven. Flexibiliteit is van een abstract concept veranderd in een bedrijfskritieke eis. Raden van bestuur en bedrijfsleiders begrijpen de waarde ervan, en zien hoe de cloud het mogelijk maakt. In slechts een paar maanden tijd is de druk op cloud-adoptie spectaculair toegenomen.

En daarmee ook het risico dat die adoptie misgaat.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant