Artikel 11 maart 2021

Cyberbeveiliger Datto neemt Israëlische Bitdam over

De Amerikaanse cyberbeveiliger Datto heeft zijn Israëlische branchegenoot Bitdam overgenomen. BitDam beveiligt samenwerkingstools, zoals Microsoft 365 en Google Workspace, tegen ransomware, malware en phishing.

Bitdams technologie is ontwikkeld om zero-day-bedreigingen (een cyberaanval die plaatsvindt op dezelfde dag waarop er een lek wordt ontdekt in software) tegen te houden, inclusief bedreigingen die niet overeenkomen met bekende malwarehandtekeningen. Daarnaast bieden de tools proactieve beveiliging tegen malware en phishing in de inbox, chat of clouddrive van een gebruiker.

‘Deze overname markeert een belangrijke stap, die volgt op onze recente lancering van Ransomware Detection in Datto RMM’, zegt Datto-ceo Tim Weller. ‘Beide bieden onze 17.000 managed services providers-partners nieuwe kansen op het gebied van inkomsten en marges, juist nu cyberaanvallen onder kleinere bedrijven toenemen.’

Het hoofdkantoor van Datto is gevestigd in Norwalk (Connecticut, VS). Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, Duitsland, Canada, Australië, China en Singapore.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant