Artikel 19 maart 2021

Dit zijn de 5 kanshebbers voor IT Person of the Year

De virtuele ict-vakbeurs Infosecurity.be, Data & Cloud Expo van 31 maart en 1 april komt dichterbij. Op dit digitale event reiken we ook de Computable Awards uit, waaronder de prestigieuze award voor IT Person of the Year, met deze vijf finale genomineerden.

Julie Foulon
Richtte techblog Girleek op gewijd aan nieuwe technologieën en code. Ze is bovendien de medeoprichtster van de Molengeek incubator, bedoeld voor kansarme jongeren in Molenbeek, dat onlangs zelfs (financiële) steun van Google kreeg

Pieter Janssens
Ceo van Intracto Group die de voorbije maanden de ene tech-overname na de andere aan elkaar reeg. Begon op zijn zestiende met het bouwen van websites en heeft één businessdoel: een pan-Europese speler worden in digitale marketing.

Bart Preneel
Cryptograaf, hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd van de COSIC onderzoeksgroep van het universiteitsdepartement ESAT. Liet Tesla onlangs een software-update uitvoeren nadat zijn lab de sleutel van een Model X had gehackt. Was ook internationaal betrokken bij de ontwikkeling van de Coronalert-app.

Valerie Taerwe
Senior consultant transformatie en innovatie bij AE en drijvende kracht achter het initiatief WeGoStem. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Taerwe, zelf burgerlijk ingenieur, wil bovendien met The Ada Talks meer vrouwelijke rolmodellen in it stimuleren.

Martine Tempels
Senior vicepresident Telenet Business, en een van de pleitbezorgers om jongeren in contact te brengen met STEM en technologie in het bijzonder. In dit kader is ze een van de voortrekkers van de Coderdojo-beweging, die jongeren spelenderwijs leert programmeren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant