Artikel 11 februari 2021

Dit zijn de finalisten voor Social Innovation Award

Computable prijst Belgische organisaties die ict als maatschappelijke hefboom inzetten

Covid-19 zette innovatieve diensten plots op de radar, van telewerken, webinars tot afstandsonderwijs. Meer dan ooit zijn netwerkinfrastructuur, mobiel en vast breedband en internet cruciaal en staat de digitale insteek op de voorgrond. De vraag naar duizenden nieuwe ict-werknemers is een constante en zal nooit helemaal weggewerkt worden. Ondernemingen en organisaties tekenen daarop sterk in en wakkeren daarmee de inclusie van leergierige én enthousiaste nieuwelingen in de ict-sector aan.

Computable wil Belgische initiatieven die inspelen op deze maatschappelijke noden belonen. Daarom reiken we voor de derde keer de Social Innovation Award uit. Dat gebeurt tijdens de virtuele beurs Infesecurity.be en Data & Cloud Expo van 31 maart tot 1 april.

De eerste keer, in 2019, won Passwerk de trofee. De organisatie helpt meer dan honderd werknemers met een autismespectrumprofiel aan het werk in vooral software-testomgevingen. Een mooi voorbeeld van sociale integratie dankzij technologie. Vorig jaar won Close the Gap de award. Het bedrijf haalt computermateriaal op bij grote bedrijven en geeft het na een grondige cleaning een tweede leven in vooral Afrika. Recent is ook een digital hub opgericht in de Keniaanse metropool Mombasa. Daarmee zet het Afrikanen ook op weg naar digitaal entrepreneurship.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant