Artikel 4 mei 2021

Eset komt met software voor Arm-processoren

Beveiligingsspecialist Eset heeft een betatest opgestart met cybersecuritysoftware voor Arm-chips. Die chips kunnen Windows en OS X draaien. Het gaat onder meer om de Mac mini, MacBook Air en Macbook Pro en nieuwe iMacs met M1-chip die recent werden geïntroduceerd.

Momenteel gebeurt de betatest voor Macs nog op vrij beperkte schaal. Hier gaat het om de zakelijke oplossingen Eset Endpoint Security voor Mac en de consumentenproducten Eset Cybersecurity en Eset Cybersecurity Pro.

Voor Windows-machines met Arm-chips (zoals de Microsoft Surface-reeks) is het beveiligingsbedrijf al begonnen aan een brede, publieke beta-testfase. Hier ligt de focus op Eset Endpoint Antivirus en Eset Management Agent. De Arm-varianten van de Windows-tools zullen in het najaar van 2021 op de markt gebracht worden.

Met de nieuwe producten speelt Eset in op de toegenomen vraag uit het bedrijfsleven. Steeds meer zakelijke gebruikers kiezen voor toestellen uitgerust met Arm-processoren omdat ze licht, krachtig en energiezuinig. De Microsoft Surface, HP Envy en de nieuwe Apple-computers behoren tot de bekendste apparaten. Veel beheerders hebben echter een beveiligingsprobleem met deze toestellen, omdat deze meestal geen of enkel ingebouwde malwarebescherming hebben, maar toch deel uitmaken van het bedrijfsnetwerk.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant