Artikel 29 juni 2021

Europa helpt bedrijven met cyberbeveiliging

Het Enisa (European Union Agency for Cybersecurity) heeft een handleiding gepubliceerd die kleine en middelgrote ondernemingen helpen zich beter te beveiligen. Het stappenplan vloeit voort uit de coronacrisis, zegt het agentschap.

Het plan (’12 steps to securing your business’) biedt kleine en middelgrote ondernemingen twaalf praktische stappen om hun systemen en de bedrijfsvoering beter te beveiligen. 

Om tijdens de pandemie te overleven, moesten veel kleine en middelgrote ondernemingen maatregelen nemen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, zoals het overstappen op clouddiensten, het verbeteren van hun internetdiensten, het upgraden van hun websites en het in staat stellen van hun personeel om op afstand te werken. Veel bedrijven hadden hier geen enkele ervaring mee en dat heeft hen tot gemakkelijke doelwitten gemaakt voor cybercriminelen. De gids geeft uitleg over hoe je een degelijk wachtwoord kiest, hoe je een netwerk beveiligt, hoe je zorgt dat je website niet platgelegd kan worden en hoe je je personeel traint.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant