Artikel 31 maart 2021

Focus-app Politie Antwerpen is IT Project of the Year

Het digitale platform Focus van de Politie Antwerpen is door Computable uitgeroepen tot het IT Project of the Year. Het product, dat is ontwikkeld in samenwerking met Orange Cyberdefense, helpt om de beschikbare middelen en mensen efficiënter in te zetten. Dat werd bekend gemaakt tijdens het online event van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo.

De politie wil meer blauw op straat met dezelfde capaciteit. Bovendien had het de wens om de opvragingen en de informatiedeling te optimaliseren. Dit leidde tot het platform Focus. Concreet wordt op dit platform data uit meerdere bronnen – soms wel dertig tot veertig toepassingen – snel en eenduidig bij de agenten op het terrein gebracht. Dit opdat zij als interventiemedewerkers op een efficiënte manier aangestuurd kunnen worden bij hun opdrachten en dagelijkse werking.

De Politie Antwerpen is al sinds 2018 bezig met digitalisering en blijft steeds op basis van nieuwe behoeften het platform updaten. Computable eert het succesvolle digitaliseringstraject en de bijbehorende continuous improvement-filosofie die wordt gehanteerd. Het Focus-platform is namelijk kleinschalig gestart en inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de strijd die de politie dagelijks voert.

‘De Computable Awards zijn binnen it één van de meest prestigieuze achievements’, vertelt Stijn Haemhouts, adjunct-director ICT bij Politiezone Antwerpen. ‘De nominatie hiervoor is iets waar we met zijn allen enorm trots op zijn. Het bewijst dat we enkele jaren geleden een effectieve strategie zijn gestart en de winst van deze award is een kroon op het werk van het collectief. Het is ook het bewijs dat we met onze organisatie het imago van innovator waard zijn.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant