Artikel 14 april 2021

Fraudesoftwarebedrijf Friss legt beslag op Terene Labs

Fraudesoftware-leverancier Friss neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Terrene Labs over. Friss is naar eigen zeggen marktleider in op ai gebaseerde fraude-, risico- en compliancesoftware voor schadeverzekeraars. De acquisitie voltrok zich met gesloten portemonnee en is derhalve met aandelen gefinancierd.

Terrene Labs bedient met het product Risk Insights verzekeraars in de zakelijke markt. Acceptanten krijgen daarmee binnen vijf seconden toegang tot duizenden direct bruikbare inzichten. Daarmee zijn omslachtig handmatig zoeken en foutgevoelige data-entry te voorkomen.  

‘Samen brengen we zakelijk screenen naar de digitale tijd’, aldus Friss-ceo en medeoprichter Jeroen Morrenhof. ‘Echte risico-inschattingen maken is niet makkelijk. Wij veranderen dat nu. In combinatie met de analytische capaciteiten van Friss zal de zee aan data niet meer zo overweldigend zijn. Onze klanten zullen sneller betere beslissingen kunnen maken’, belooft hij.  

De nieuwe combinatie biedt een breed pakket aan software om risico’s en fraude in te schatten vanaf het moment van een polis-aanvraag via verlengingen naar claims en speciale zaken. Hierbij kunnen de verzekeraars dankzij realtime voorspellende modellen gebruikmaken van data-injectie, image screening en netwerkanalyses om een holistisch beeld van de situatie te schetsen.  

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant