Artikel 9 februari 2021

Hoe it voorziet in behoefte van hybride werkpopulatie

Hoe de wereld er na Covid-19 zal uitzien? Dat weet niemand, maar de kans lijkt klein dat we met z’n allen naar kantoor zullen terugkeren. Die nieuwe verspreide werkpopulatie brengt allerlei uitdagingen met zich mee en daarin is een hoofdrol voor it weggelegd.

Veel bedrijven en medewerkers hebben door de pandemie kennisgemaakt met werken van thuis. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat we de klok straks terugdraaien. Uit een rondvraag blijkt dat zes op tien Belgische medewerkers na de crisis even vaak of vaker aan telewerk willen doen. Eén op vijf ziet het zelfs helemaal zitten om elke dag van thuis te werken. Volgens dezelfde studie staan ook werkgevers positief tegenover telewerk: negen op tien zijn van plan om deze manier van werken in de toekomst te blijven aanbieden.

Aangezien een deel van de werknemers wel naar kantoor zal terugkeren, evolueren we vermoedelijk in de richting van een hybride werkplek met vier soorten medewerkers:

  • De fysieke medewerkers moeten permanent op één plaats kunnen werken. Dat kan op kantoor zijn, maar evengoed van thuis wanneer ze over de technologie beschikken die de it-toegang van op de werkvloer repliceert. Wie niet meer wil pendelen, kan zo permanent van thuis werken, terwijl andere collega’s zoals vroeger dagelijks naar kantoor komen.
  • De telewerkers gebruiken geïntegreerde mobiele technologie om van zowat overal te werken. Ze hebben dus geen harde verbinding met het bedrijfsnetwerk nodig.
  • De basismedewerkers hebben een essentiële rol in een bedrijf met een verspreide werkpopulatie. Aangezien telewerkers minder frequent naar kantoor komen en sommige fysieke medewerkers zelfs helemaal niet meer op de werkvloer te zien zijn, moeten zij voor een goede technologische ervaring zorgen om alle systemen optimaal te laten presteren en continuïteit in een digitale wereld te verzekeren.
  • De rest van het personeel zijn de hybride medewerkers, en bedrijven moeten een paar knopen doorhakken om deze manier van werken in goede banen te leiden. Zo zijn er schaalbare bedrijfsmodellen nodig om ervoor te zorgen dat mensen kunnen werken waar en wanneer ze dat willen. Dit vraagt om een geïntegreerde set technologieën die productiviteitssystemen in erp-systemen samenvoegen en tevens voor tijdsregistratie zorgen. De meerderheid van de hybride medewerkers heeft technologie en ondersteuning nodig die vergelijkbaar is met de behoeften van telewerkers.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant