Artikel 6 april 2021

Hoge productiviteit én afbrokkelende bedrijfsmuren?

Organisaties hebben het afgelopen jaar uit de eerste hand de voordelen kunnen ervaren van het 'everywhere enterprise'-werkmodel, en overwegen nu welke rol dit in de toekomst gaat spelen. Uit een onderzoek van Mercer blijkt dat 94 procent van de werkgevers het eens is met de stelling dat de productiviteit gelijk is aan of hoger dan voor de pandemie, terwijl zoveel werknemers op afstand werkten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat negentig procent van de hr-leiders hun werknemers in de toekomst zullen toestaan om op afstand te blijven werken. Dit klinkt als muziek in de oren bij werknemers die een betere balans ervaren tussen werk en privéleven. Bij veel it-medewerkers daarentegen klinken de alarmbellen.

De reden is simpel: cybercriminelen profiteren massaal van de leegloop van het kantoor. Naar verwachting zullen de wereldwijde kosten van cybercriminaliteit de komende jaren voor het eerst de biljoen dollar overschrijden, waardoor de druk op it-afdelingen extreem hoog wordt. In een onderzoek van Ivanti onder 1.600 it-professionals wereldwijd kwam naar voren dat de werkdruk bij 63 procent van hen met 37 procent is toegenomen sinds de overgang naar het werken op afstand.

Maar waarom neemt de werkdruk op it-medewerkers precies toe? En hoe kunnen ciso’s de druk verlichten zonder de productiviteit in gevaar te brengen?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant