Artikel 29 december 2021

Investeren in ai/ml is geen keuze meer

Organisaties staan ​​onder toenemende druk om data om te zetten in waardevolle inzichten die impact hebben op alle aspecten van het bedrijf. Investeren in ai/ml is niet langer optioneel, maar cruciaal om concurrerend te blijven. Uit onderzoek blijkt dat acht op de tien bedrijven voorrang geeft aan ai/ml-projecten boven andere it-projecten.

Meer, 42 procent geeft aan dat het de belangrijkste it-prioriteit is. Toch brengt deze groeiende investering ook uitdagingen met zich mee. Ai blijft complex en resultaten die echte verandering stimuleren, kunnen ongrijpbaar zijn. Bovendien is investeren slechts de eerste stap, en niet zaligmakend. 

Voor het onderzoek werden vierhonderd organisaties in verschillende sectoren ondervraagd en werd ook inzicht verkregen in belangrijke barrières voor organisaties op het gebied van ai/ml en de manieren waarop ai economische groei stimuleert. Maar liefst 86 procent van de respondenten geeft aan dat de bestedingen aan ai/ml binnen de organisatie het afgelopen jaar zijn toegenomen.

Verder blijkt dat organisaties die ai/ml inzetten te maken hebben met steeds complexere operationele problemen na de implementatie. De realiteit is dat de overgrote meerderheid van organisaties nog steeds moeite heeft om modellen in productie te nemen en hun zakelijke impact te maximaliseren. Een van de vijf trends in ai/ml die uit het onderzoek naar voren kwam, is de dringende behoefte aan automatisering van ai.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant