Artikel 24 september 2021

LG koopt Israëlische voertuigbeveiliger Cybellum

De Zuid-Koreaanse elektronicareus LG heeft het Israëlische Cybellum overgenomen. Cybellum bouwt tools om de risico’s te beoordelen bij de cyberbeveiliging van voertuigen. LG heeft nu 64 procent van de aandelen in handen, de rest volgt in een later stadium.

De overname is een strategische zet die LG’s capaciteiten rond cybersecurity moet versterken en die het bedrijf een plaats geeft op de markt van de toekomstige, geconnecteerde mobiliteit. Bovenop de overname pompt LG nog eens twintig miljoen dollar bijkomend kapitaal in Cybellum.

Het Israëlische bedrijf werd in 2016 opgericht in Tel Aviv en heeft een vijftigtal werknemers. Het heeft contracten met voertuigfabrikanten en leveranciers uit de auto-industrie en dat in Japan, Duitsland en Noord-Amerika. Cybellum zal een onafhankelijke entiteit en merk blijven.

Met de opkomst van de connected car en het stijgende aantal cyberbedreigingen, is de behoefte aan betere voertuigcyberbeveiliging nog nooit zo groot geweest, zeg LG. beveiliging zal in de loop der tijd alleen maar belangrijker worden naarmate auto’s zich ontwikkelen tot verbonden systemen met complexe onderlinge verbindingen tussen hun verschillende componenten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant