Artikel 10 november 2021

Mercedes maakt betaalmiddel van automobiel

Vanaf het voorjaar van 2022 kunnen Mercedes-Benz-chauffeurs in Europa met hun vingerafdruk betalen voor producten en diensten in de auto. Achter het project zit technologie van betaaloperator Visa.

Het partnership van Visa met Daimler maakt dus directe betalingen vanuit de auto mogelijk. Dit betekent dat het invoeren van wachtwoorden of het moeten vertrouwen op mobiele apparaten voor betalingsauthenticatie tot het verleden behoren. Het voertuig wordt een biometrisch betaalapparaat, met Visa’s authenticatietechnologie.

Het VK en Duitsland worden de eerste markten waar de nieuwe technologie wordt ingevoerd, waarna andere Europese landen volgen. Aankopen zijn rechtstreeks via het multimediasysteem in de wagen af te handelen. Het gaat dan bijvoorbeeld over kaartupdates voor de gps of nieuwe softwarefuncties die worden ontsloten, maar ook bijvoorbeeld tankbeurten of parkings. 

Mercedes schat dat het aantal ‘connected cars’ in de volgende twee jaar zal aangroeien tot 352 miljoen wereldwijd. Het totale volume aan betalingen in de auto zal in die periode stijgen naar liefst 86 miljard dollar, zegt het autobedrijf. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant