Artikel 18 januari 2021

Modern it-netwerk moet must zijn voor elk bedrijf

Een goede scheidsrechter zie je niet, zo wil een voetbalwijsheid. Toch heeft hij de belangrijkste taak op het veld: de wedstrijd vlot en eerlijk laten verlopen. Zonder een arbiter die de acties controleert, zouden wedstrijden in chaos ontaarden. Hetzelfde principe is van toepassing voor het it-netwerk.

De klassieke rol van het netwerk is om data feilloos en snel te versturen en te leveren, van datacenter naar de cloud naar edge naar de toestellen. Allemaal op een transparante en efficiënte manier. Maar net zoals de scheidsrechter in een voetbalwedstrijd mag je de kracht en het belang van het netwerk niet overschatten.

Het kan moeilijk zijn om met de directie in detail over netwerken te praten. Toch is het in de hedendaagse bedrijfswereld eenvoudigweg niet mogelijk om moderne, cloud-native apps te draaien en deze – samen met de grote hoeveelheid data die ze verbruiken – bij de gebruikers te krijgen zonder het juiste netwerk. Op eenzelfde manier zijn netwerken van cruciaal belang om werknemers van overal te laten werken, om de klantervaring te verbeteren en om zo de omzet en het concurrentievermogen van de organisatie te verbeteren. Daarom verdient het netwerk een belangrijke plaats op de agenda van de directievergaderingen.

Met enerzijds een steeds heterogener en meer verspreid personeelsbestand en anderzijds onze grotere afhankelijkheid van apps, clouds en toestellen, moeten organisaties de meerwaarde van een gemoderniseerd netwerk inzien. Een modern netwerk is software en is zelfsturend, zelfvoorzienend, zelfherstellend, intrinsiek veilig en vooral schaalbaar. Maar hoe en waarom is het netwerk tot dit punt geëvolueerd?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant