Artikel 16 december 2020

Motiv ICT Security onder paraplu van Atos

It-dienstverlener Atos neemt Motiv ICT Security over, een Nederlandse aanbieder van securitydiensten. Hiermee versterkt Atos zijn positie op het gebied van managed security services (mss), kan het zijn activiteiten gericht op het identificeren van en ingrijpen bij cybersecurity-dreigingen uitbreiden en krijgt het toegang tot een extra security operations center (soc). Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Motiv, opgericht in 1998, ondersteunt organisaties met cybersecurity-oplossingen. Het klantenbestand bestaat naar eigen zeggen uit meer dan honderd organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidzorg. Op het hoofdkantoor in IJsselstein zijn zo’n 180 medewerkers werkzaam.

De Nederlandse organisatie komt nu in handen van Atos. Die dienstverlener integreert ook de Motiv Academy, die personeel schoolt voor het operationeel beheer van soc’s. Verder krijgt Atos toegang tot kennis van lokale markten en de expertise van Motiv.

Motiv kan op zijn beurt de aanwezigheid in Nederland en Noord-Europa versterken en kan gebruik maken van Atos’ detectie- en respons-platform.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant