Artikel 23 juni 2021

Ordina op weg naar kruispunten technologie

Ordina wil de komende jaren expanderen in een beperkt aantal zorgvuldig gekozen nichemarkten. De klassieke systeem-integrator van weleer met een breed it-portfolio zoekt het nog meer in toegevoegde waarde diensten. Vijf businessproposities moeten over vijf jaar driekwart van de omzet genereren. Thans is dat ongeveer een derde.

Jo Maes, ceo Ordina, kondigde vandaag tijdens de beleggersdag de ‘roadmap’ voor 2026 aan. In dat jaar moet zijn bedrijf een aanbieder van business-oplossingen zijn. Hij zet versneld in op vijf proposities waarmee Ordina zich wil onderscheiden. Dat zijn high-performanceteams, intelligente datagedreven organisaties, digitale acceleratie, cybersecurity en compliance alsmede ‘composable enterprises’. Onder die laatste propositie worden ondernemingen verstaan die zijn gebaseerd op zakelijke platforms en de cloud, en veel met api’s en microservices werken.

Volgens Maes bieden de markten waarin Ordina opereert, ruime groeikansen. De it-dienstverlener richt zich op de rijksoverheid, nutsbedrijven, banken en verzekeraars, logistiek, farma en andere industrie. Die sectoren verwachten de komende jaren ongeveer acht procent per jaar meer aan it te besteden. Binnen die sectoren wil Ordina meer verfijnde niche-oplossingen in verticale markten bieden op kruispunten van technologie. De focus blijft op klanten met een complex it-landschap en de nodige legacy. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant