Artikel 29 januari 2021

Praktische tips voor mkb’ers tegen cybercrime

Hackers en cybercriminelen verleggen het vizier. Steeds vaker lijken medische praktijken, kleine handelaren, agentschappen en middelgrote bedrijven slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Niet in de laatste plaats vanwege de Covid-gerelateerde digitale arbeidsomstandigheden in het mkb.

De gevolgen zijn desastreus: productieverlies en uiteindelijk financiële schade treffen het mkb meestal harder dan grote bedrijven. Vaak richten hackers zich op zakelijke gegevens door ransomware in bedrijfsnetwerken te verspreiden en essentiële data te versleutelen. De criminelen vragen vervolgens enorme bedragen in bitcoin om de decoderingssleutel te overhandigen.

De gevolgen voor ondernemers zijn hard, omdat cybersecurity tot nu toe vaak een onbelangrijke rol heeft gespeeld voor hun bedrijf. Maar het hoeft niet zover te komen. Als it-medewerker, beheerder of gespecialiseerde partner kan je veel doen met de tools die je ter beschikking hebt om minimale cybersecurity te garanderen. Een paar praktische tips over hoe fine-tuning je hierbij kan helpen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant