Artikel 3 december 2021

Rosanna Kurrer is eerste Cyber Security Personality

Rosanna Kurrer, medeoprichter en directeur van CyberWayFinder, is door de Belgische Cyber Security Coalition verkozen tot Cyber Security Personality of the Year. Het was de eerste maal dat de verkiezing plaatsvond

De jury is onder de indruk van ‘de innovatieve en baanbrekende manier waarop Kurrer met het CyberWayFinder-programma het tekort aan cybervaardigheden probeert op te lossen’, zo schrijft Jan De Blauwe, voorzitter van de Cyber Security Coalition, in het juryrapport. CyberWayFinder is een pionier op het gebied van een versnelde methodologie om personeel te plaatsen in cyberverdedigingsfuncties in België.

De jury prijst vooral de acties die Kurrer en CyberWayFinder hebben ondernomen om (jonge) vrouwen aan te moedigen een baan in cyberbeveiliging te overwegen en hen daarop voor te bereiden. ‘In dit opzicht draagt het programma van mevrouw Kurrer op unieke wijze bij aan het terugdringen van twee hardnekkige problemen: een tekort aan geschoolde specialisten in cybersecurity, en de genderkloof in de techniek’, aldus De Blauwe. Currer haalde het van negen andere finalisten. 

‘Ik voel me zo ontroerd en krijg tranen in mijn ogen als ik bedenk dat ook ik een van de vrouwen was die de overgang naar cyber maakten – in 2016. En het is echt moeilijk te geloven dat ik hier nu terecht kon komen. Als ik met mijn jongere zelf kon praten, zou ze me nooit geloofd hebben’, zo reageert de winnares op haar LinkedIn-pagina. 

De Cyber Security Coalition werd zeven jaar geleden opgericht en verenigt nu 121 organisaties. Daaronder banken als KBC en ING, telecomoperator Proximus, Agoria, Huawei, KPMG, Microsoft, Telenet en de KULeuven. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant