Artikel 7 mei 2021

Sd-wan als hoeksteen van multi-cloud-infrastructuur

Netwerken moeten tegenwoordig intelligenter en wendbaarder zijn dan ooit. Ze moeten in staat zijn om nieuwe applicaties en use-cases te ondersteunen zonder in te leveren op prestatie, beveiliging of latentie. Het verbaast dan ook niet dat traditionele netwerken moeite hebben met de snelheid waarmee deze toepassingen evolueren. Sd-wan biedt een oplossing.

Applicaties en workloads migreren naar de cloud zorgt voor de mogelijkheid om snel te schalen en essentiële applicaties op externe apparaten op verschillende locaties te verbinden –- iets wat nooit eerder zo belangrijk was voor het voortbestaan van heel wat bedrijven. Met zulke voordelen is het niet verrassend dat cloud-adaptatie zo gegroeid is dat momenteel wereldwijd 94 procent van de bedrijven met een cloud werken en 85 procent van de bedrijven de helft van hun workload op de cloud bolwerken.

Software defined- wide area network (sd-wan) genoot mee van de vlucht die de cloud-hype nam. Eind 2019 werkten al meer dan de helft van de nieuwe wan-toepassingen met software van sd-wan, en ongeveer tachtig procent van de bedrijven zal het komende jaar een sd-wan-beleid uitrollen. Aangezien cloudverkeer minder voorspelbaar is dan lokaal gehoste legacy-applicaties, kijken bedrijven reikhalzend uit naar sd-wan om hun cloud-ervaring te optimaliseren en productiviteit te doen toenemen. 

Een recente IDC-studie beschrijft de nood aan een vlotte en veilige cloudverbinding voor bedrijven als belangrijkste motivatie om sd-wan te implementeren. Overschakelen naar sd-wan als een geïntegreerde oplossing om zowel wan- als cloud-infrastructuur te beheren, werkt voor een reeks bedrijfsvoordelen in de hand.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant