Artikel 30 maart 2021

SDWorx kiest authenticatie van Trustbuilder

Hr-provider SDWorx gaat in zee met Trustbuilder voor het leveren van beveiligde toegang tot zijn applicaties, zonder dat er wachtwoorden aan te pas komen. Het bedrijf doet daarvoor beroep op de Trustbuilder Mobile Authenticator.

Meer dan vier miljoen mensen gebruiken de hr-applicaties van SDWorx. Ofwel dagelijks (bijvoorbeeld hr-professionals) ofwel minder vaak (zoals werknemers die loonfiches willen inkijken of verlof willen aanvragen). De informatie in dit soort programma’s is bijzonder confidentieel en verdient bescherming met multi-factorauthenticatie. Tot voor kort gebruikte SDWorx daarvoor wachtwoorden en logins, aangevuld met hardware tokens, mobiele authenticaties of eenmalige wachtwoorden. 

Het bedrijf wil af van die rompslomp en komt daarvoor uit bij Trustbuilder Mobile Authenticator, een oplossing voor mobiele toestellen die een authenticatiemethode combineert met eenvoudige login-ervaring. Zodra gebruikers zich hebben aangemeld bij een applicatie, kunnen zij toegang krijgen tot die applicatie door het aanvragen van een push-notificatie op hun smartphone. Een vingerafdruk of een pincode is voldoende om toegang te krijgen tot de applicatie. Als TrustBuilder Mobile Authenticator geïntegreerd is in een mobiele app, is ook de notificatie niet meer nodig.

SD Worx start dit voorjaar met de uitrol van TrustBuilder Mobile Authenticator naar zijn 250.000 huidige app-gebruikers en hoopt tegen het einde van het jaar een miljoen gebruikers aan boord te hebben. Tegen die tijd zal SD Worx al zijn applicaties gebundeld hebben en gebruik maken van één enkel authenticatiemechanisme in zijn back-end, dat gebaseerd is op TrustBuilder.io Suite.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant