Artikel 24 juni 2021

Start met cyberrecovery – nu!

Omdat cybercriminaliteit niemands deur voorbijgaat

Bedrijven hebben de back-up en recovery van hun mailservers en vitale systemen doorgaans goed op orde. Je wilt immers niet dat gegevens verloren gaan of processen stilliggen na een hack of stroomstoring. Maar wat als hackers toegang krijgen tot deze back-up en recovery? Dan kan het dagen, zo niet weken duren voordat jouw bedrijf weer up-and-running is. Cyberrecovery biedt uitkomst.

Cybercriminelen ontwikkelen continu nieuwe tactieken om snel binnen te dringen in jouw it-omgeving en de grootst mogelijke schade aan te richten. Op dit moment zijn er volgende drie ontwikkelingen gaande:

  • Aanvallen gericht op backup-data

De meeste back-upsystemen zijn niet ontworpen of geconfigureerd om te herstellen van cyberaanvallen. Ransomware versleutelt en vernietigt back-upgegevens en verbergt slapende malware die wordt geactiveerd wanneer deze gegevens worden hersteld.

  • De grenzen van een netwerk zijn niet meer verdedigbaar

Door de opkomst van cloud- en mobiele netwerken zijn de beveiligingsgrenzen verder vervaagd. Hierdoor is het moeilijk de toegang tot een netwerk te reguleren. Tegelijkertijd zijn veel aanvallen gericht op identiteiten die meer bevoegdheden hebben, omdat ze leiden tot waardevolle en vertrouwelijke informatie. Denk aan klantgegevens en financiële en persoonlijke data.

  • Aanvallers komen binnen via kwetsbare devices

Aanvallers vermijden firewalls door via endpoints van gedateerde of ongepatchte systemen binnen te komen. Veel aanvalsstrategieën zijn gericht op het binnendringen van kwetsbare devices binnen de firewalls om van daaruit toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant