Artikel 8 juni 2021

Unisys betaalt 150 miljoen dollar voor Unify Square

De Amerikaanse it-integrator Unisys heeft voor 152,5 miljoen dollar het eveneens Amerikaanse Unify Square overgenomen. Met de overname kan Unisys het unified communications-as-a-service (ucaas)-aanbod van Unify Square inzetten om de eigen digitale werkplekdiensten verder te ontwikkelen.

Unify Square heeft zijn hoofdkwartier in Bellevue, Washington, en bouwt tools waarmee bedrijven hun digitale communicatie- en samenwerkingstools (zoals Zoom, Teams en Microsoft 365) kunnen beheren en beveiligen. Het bedrijf is vooral bekend van zijn cloudtool PowerSuite. Daarmee is de performantie van die tools in de gaten te houden, kan nagegaan worden hoe vaak werknemers er gebruik van maken of zijn overtredingen van bepaalde policies te signaleren.

‘Met de overname van Unify Square verhoogt de winstgevendheid van de digital workplace-tak van Unisys’, zegt Peter Altabef, voorzitter en ceo van Unisys. ‘De ucaas-markt waarin Unify Square actief is, behoort tot één van de snelst groeiende marktsegmenten voor digitale werkplekdiensten. Door de overname kan Unisys hoogwaardigere oplossingen leveren die de productiviteit en medewerkerstevredenheid ten goede komen.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant