Artikel 22 maart 2021

VMware aast op beveiliger Mesh7

De Amerikaanse virtualisatiespecialist VMware heeft zijn oog laten vallen op Mesh7. De securitystartup biedt beveiligingsdiensten aan waarmee bedrijven de cloudtrafiek tussen virtuele machines in de gaten kunnen houden.

Nu het gebruik van virtuele machines en containers hand over hand toeneemt, groeit ook de behoefte aan een adequate beveiliging hiervoor. Veel verkeer tussen deze machines wordt via api’s aangestuurd en het zijn die die Mesh7 monitort via zijn zogenaamde Api Service Mesh, een soort firewall voor api’s. 

Mesh7 bouwt die servicemesh op Envoy, een opensourcesysteem dat speciaal voor cloudapplicaties is gebouwd (en oorspronkelijk ontwikkeld door Uber-concurrent Lyft). VMware heeft ook eigen software op Envoy gebouwd, de Tanzu Mesh Service, die apps en microservices op Kubernetes-containers beveiligt. Op die manier kan het Mesh7 snel in zijn eigen producten integreren. 

‘VMware ziet een toenemende vraag naar een volledig geïntegreerd api- en servicemesh-product met Envoy als de basis’, zegt topman Tom Gillis van VMWare. ‘Dezelfde Envoy-architectuur die in de eerste servicemesh use-case wordt gebruikt, kan ook regelen hoe de ene applicatie via api’s met de andere applicatie kan praten.’

Een overnameprijs voor Mesh7 is niet bekendgemaakt. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant