Artikel 29 april 2021

Webhoster mag niet gastvrij zijn voor hacker

Om als hostingpartij of managed service provider relevant te blijven, zijn verschillende paden te bewandelen. In een recent onderzoek noemt Rabobank het specialiseren in een nieuwe technologie, naast de eigen diensten, als een succesvolle strategie voor webhosters. Dat kan een sterke focus op webveiligheid zijn.

Hackers liggen altijd op de loer, hoe klein de buit ook is. Het afgelopen jaar heeft bovendien laten zien dat veel klanten van webhosters, het midden-en kleinbedrijf, een sterke online-inhaalslag hebben gemaakt en zich tijdens de pandemie met e-commerceoplossingen staande hebben weten te houden . 

Websites zijn een waardevolle asset zijn voor ondernemers, zeker in de huidige situatie waarin veel klantcontact online verloopt. Websites zijn niet alleen een portaal om bestaande klanten te verwelkomen, maar ook het eerste wat consumenten bezoeken wanneer zij in aanraking komen met jouw merk. Het aantal Nederlandse websites neemt gestaag toe: in 2020 werden er bijna een miljoen nl-domeinen geregistreerd.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant