Artikel 22 november 2021

Welke leverancier doet uw security?

Opmars van systeemintegrator in security

Het klinkt als een winnende combinatie. Bedrijven hebben nood aan externe expertise in security. Terwijl voor it-dienstenleveranciers security een domein is waarin ze kunnen groeien. Maar welke leverancier staat in voor de security van uw bedrijf?

Bij bedrijven gaat er veel aandacht naar security. En de budgetten volgen ook. Een doorsnee Belgische organisatie besteedt vandaag de dag meer dan een vijfde van zijn it-budget aan cyberbeveiliging, blijkt uit blijkt uit het ‘Hiscox Cyber Readiness Report 2021’.

Tegelijk lijkt security een domein waarbij bedrijven voelen dat ze het heft opnieuw zelf in handen moeten nemen. ‘Wij stellen vast dat wat van onze klanten keren terugkeren van het cloud-verhaal. Zij schakelen terug over op on-premise, en security speelt hierbij een belangrijke rol’, vertelt Joachim Desmet, director bij Amandis, een it-rekruteringsbureau, met heel wat grotere kmo’s in portefeuille.

Ook een andere bron, Red Hat en meer bepaald hun 2022 Global Tech Outlook-rondvraag bij 1.341 it-beslissingsnemers, laat een gelijkaardig geluid horen. Een aantal bedrijven stappen blijkbaar af van hun cloud-first strategie. Terwijl in 2020 tien procent van de bedrijven nog resoluut koos voor de publieke cloud, is dat vandaag negen procent. Private cloud gaat op één jaar van zeventien naar veertien procent, maar hybride cloud  van 27 naar dertig procent.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant