Artikel 8 april 2021

Zero trust maakt ‘everywhere workplace’ mogelijk

De pandemie heeft de werkplek van de toekomst blijvend veranderd. Uit een recent onderzoek van Gartner blijkt dat negentig procent van de respondenten van plan is om werknemers ten minste deels op afstand te laten werken, zelfs nadat ze op grote schaal zijn gevaccineerd.

In deze nieuwe ‘everywhere workplace’ zijn it-netwerken, -toepassingen en -gegevens overal toegankelijk. Werknemers kunnen zich met verschillende devices toegang verschaffen tot bedrijfsgegevens en -diensten, vanaf elke willekeurige locatie. Hoewel de productiviteit sterk is gestegen, zorgt dit nieuwe werklandschap ook voor een vergroot beveiligingsrisico voor organisaties, en dat creëert nieuwe beveiligingsuitdagingen

Wat beveiliging in de everywhere workplace lastig maakt, is dat werknemers er geen prioriteit aan geven, zelfs nu cybersecurity-bedreigingen steeds meer gericht zijn op externe werknemers. Uit het ‘2021 Secure Consumer Cyber Report‘ van Ivanti blijkt dat één op de vier consumenten toegeeft dat ze hun e-mail of wachtwoord van werk gebruiken om in te loggen op consumentenwebsites en applicaties, zoals apps voor het bezorgen van eten en webshops voor kleding, waardoor ze zichzelf en organisaties in gevaar brengen.
De vraag is nu: hoe kunnen it-afdelingen hun digitale middelen beveiligen en zich beter verdedigen tegen aanvallen op werknemers op afstand?

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant