Artikel 8 februari 2021

Zesde editie Cyber Security Challenge komt eraan

Voor het zesde jaar op rij slaan cybersecurity-specialisten Toreon en Nviso de handen in elkaar voor de Cyber Security Challenge Belgium. Doel van de wedstrijd is interesse voor cyberveiligheid opte wekken bij studenten die binnenkort afstuderen.

De Cyber Security Challenge Belgium heeft elk jaar plaats voor zo’n zevenhonderd Belgische studenten. De challenge test studenten op zaken als cryptografie, reverse engineering, web- en mobiele applicatiebeveiliging en meer. De deelnemers strijden voor eeuwige roem, maar ook een hoofdprijs: een reis voor vier personen naar de Defcon-beurs in Las Vegas.

Volgens  Sebastien Deleersnyder, ceo van Toreon, ontwikkelt zich in elk geval een veelbelovende toekomst voor jongeren in cyberveiligheid. ‘In onze exponentieel digitaliserende samenleving zijn deze profielen immers belangrijker dan ooit en de materie is ook brandend actueel. De coronacrisis zorgde voor een versnelde digitalisering en vele bedrijven moeten noodgedwongen mee. 2020 was bijgevolg dan ook een jaar van sterke groei voor Toreon.’ De stijging in digitaliserende bedrijven gaat echter gepaard met meer cyberaanvallen, stelt hij vast. ‘Pas door de bedreigingen beter te begrijpen, kan je meer berekende risico’s nemen met digitale projecten en bijgevolg de groei van een onderneming bekomen. De impact van een cyberaanval wordt nog teveel onderschat door bedrijfsleiders.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant