Artikel 12 oktober 2021

Zet automatisering achter het stuur (en vermijd file)

Tot vorig jaar reden we ’s morgens elke werkdag massaal naar Brussel om daar op onze vaste werkplek onze taak uit te oefenen. Met als gevolg ochtend- en avondfiles op de snelweg en de Ring rond Brussel die voor de nodige vertragingen en frustraties zorgden. Zonder aanpassingen aan de wegeninfrastructuur zal er nooit verandering in komen. Dachten we.

Toen brak de pandemie uit en moesten we allemaal thuiswerken, verspreid over het land. Met als gevolg minder files op de wegen en minder vertraging van opdrachten – je kon ze flexibeler inplannen – en minder frustraties.

Datzelfde speelt zich nu ook af in de it-infrastructuur. Er is een groeiende stortvloed aan data (zoals onze wagens) die op een veel te klein geschaalde (netwerk)infrastructuur (de Ring) allemaal naar het centrale datacenter worden verstuurd voor analyse, verwerking, storage en zo meer. Maar dat zorgt voor vertraging en de nodige frustraties. Dus in het datatijdperk moeten we anders omgaan met data. En waarom niet – naar analogie met thuiswerken – de data op verspreide locaties verwerken, waar ze ook ontstaan.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant