Nieuws
19 juni 2018

F-Secure neemt branchegenoot MWR Security over

Het Finse F-Secure heeft MWR Security overgenomen, een Britse niet-beursgenoteerde cybersecurityspecialist met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. F-Secure wordt hiermee een van de grotere Europese leveranciers van diensten en oplossingen voor bedreigingsdetectie en incidentrespons.

MWR InfoSecurity telt zo'n vierhonderd man en levert wereldwijd zakelijke beveiligingsdiensten. Zo biedt Countercept, het platform van MWR Infosecurity voor het opsporen van cyberbedreigingen, proactieve aanvalsdetectie en vult hiermee het portfolio van F-Secure aan.

Het aanbod van F-Secure wordt dankzij de overname ook uitgebreid met phishd, een verzameling managed security services van MWR InfoSecurity die organisaties tegen phishing-aanvallen beschermt. ‘In een tijd waarin cybercriminelen bedrijven steeds vaker aanvallen via hun werknemers, is het van cruciaal belang dat die laatsten over mogelijkheden beschikken om e-mailaanvallen te detecteren en voorkomen’, zo klinkt het in een persbericht.

MWR draaide in zijn gebroken boekjaar 2017-2018 een omzet van zo’n 27,6 miljoen pond, een stijging van 28 procent tegenover het jaar ervoor. Voor belastingen en interesten was er een verlies van 400.000 pond. Topman Ian Shaw treedt toe tot het management van F-Secure.

De overname zal naar verwachting begin juli zijn afgerond. F-Secure trekt 80 miljoen Britse pond (91,6 miljoen euro) uit voor de overname van MWR InfoSecurity, onder voorbehoud van de gebruikelijke bijstellingen van de kaspositie, schuldpositie en het werkkapitaal. Daarnaast zal het achttien maanden na de voltooiing van de overname nog eens maximaal vijfentwintig miljoen Britse pond (28,6 miljoen euro) uitkeren op basis van een earn-outregeling, maar enkel als alle overeengekomen zakelijke doelstellingen voor de periode van 2018-2019 zijn behaald. De transactie wordt bekostigd uit de kasreserve van F-Secure en een toegezegde banklening.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners