Nieuws
22 juni 2018

Endpoint-beveiligers halen fikse investeringen binnen

Twee Amerikaanse security-specialisten kondigen aan dat ze stevige kapitaalsinjecties hebben opgehaald. Crowdstrike haalde 200 miljoen dollar binnen, voor Cylance tikt het bedrag af op 120 miljoen dollar.

De E-series-investeringsronde bij Crowdstrike werd geleid door General Atlantic, Accel en IVP. Ook March Capital en CapitalG deden er aan mee. Inclusief deze ronde wist Crowdstrike al ruim drie miljard dollar los te weken bij investeerders. Met het geld wil het bedrijf zijn Falcon-cloudplatform verder uitbouwen, volgens het bedrijf is cloud dan ook ‘de toekomst van endpoint security’.

Crowdstrike kan stevige groeicijfers voorleggen, met 500 procent groei op jaarbasis in contracten boven een miljoen dollar en 140 procent groei in jaarlijks terugkerende omzet. Ruim een op vijf bedrijven in de Fortune 500-ranglijst maakt nu gebruik van Crowdstrike-software.

De investering van Cylance komt dan weer grotendeels op het conto van het investeringsfonds Blackstone en ‘andere investeerders’. Hier is het geld vooral voor internationale expansie bedoeld en het uitbreiden van de productportfolio.

Cylance is gespecialiseerd in het inzetten van AI voor security-doeleinden. Een bedrijf haalt zo’n 130 miljoen dollar omzet en kan 90 procent groei jaar op jaar voorleggen. Ook volgens Cylance is ongeveer 20% van de Fortune 500-bedrijven een klant.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners