Nieuws
10 juli 2018

Hoegaarden: Witbier & ononderbroken noodstroom

Iedereen kent de Vlaams-Brabantse plaats Hoegaarden om zijn Wit(bier), Grand Cru Blond en Verboden Vrucht. Maar weinig mensen weten dat hier al bijna 25 jaar een specialist in noodstroomvoorzieningen en warmtekrachtkoppelingen is gehuisvest: ingenieursbureau Vanparijs Engineers. Met name een expert in noodstroomvoeding op basis van dieselroterende ups als vitale backup-voorziening voor bijvoorbeeld grootbanken, ziekenhuizen, fabrieken, tunnels en datacenters. Onder de hoede van de huidige eigenaar, energieconcern EDF Luminus, wil Vanparijs Engineers uitbreiden, onder meer naar Nederland.

Het incident afgelopen eind april waarbij Schiphol een spanningsdip niet kon opvangen waarna een aantal bedrijfskritische systemen uitviel en de luchthaven niet meer kon functioneren, geeft wederom het vitale belang van een adequate noodstroomvoorziening aan. Bij het merendeel van dit soort voorzieningen gaat het om een statische noodstroomvoeding (= ups: uninterruptible power supply): een set batterijen die bij een storing direct voor een ononderbroken stroomvoorziening moet zorgen waarbij een dieselgenerator deze noodstroomvoorziening voor langere tijd overneemt.

Vanparijs Engineers uit Hoegaarden, waar een dertigtal voornamelijk ingenieurs en technische specialisten werken, biedt óók ups-oplossingen, maar dan dynamische (ook wel roterende genoemd) systemen met vermogens van 250 kVA tot enkele tientallen mVA. In tegenstelling tot de statische ups-systemen met batterijen bestaat een dynamische ups uit een geïntegreerde dieselmotor, een inductiekoppeling (een kinetische energie-accumulator), een vrijloopkoppeling en een generator, alle gemonteerd op een frame.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners