Nieuws
14 augustus 2018

NCCW verhuist na ruim dertig jaar zijn datacenter

Het datacenter van NCCW in Almere is verhuisd naar KPN CyberCenters in Aalsmeer en Haarlem. Door de uitbesteding verwacht de leverancier van woningcorporatiesoftware het veilig en betrouwbaar beheren van de data van klanten op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven houden. Het datacenter van NCCW was meer dan dertig jaar oud. Het bedrijf onderzoekt overigens ook de mogelijkheid om het kantoor te verhuizen, maar dan in Almere.

In plaats van het dertig jaar oude, enige datacenter te vernieuwen heeft NCCW er voor gekozen om te investeren in een externe oplossing. Het softwarebedrijf verwacht daardoor te kunnen profiteren van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van beveiliging en duurzaamheid. Partner KPN is zowel datacenter- als ict-beveiligingsspecialist.

Het project heeft geen invloed op de personele bezetting. Voorheen werd het beheer van de geconditioneerde ruimte (de datacenterruimte) door externe bedrijven beheerd. Nu is dat bij KPN ondergebracht. Het beheer van de data blijft in handen van NCCW, laat woordvoerder Jacob Spoelstra weten.

Volgens Spoelstra is het beheren van data voor klanten 'een zeer belangrijk pijler in onze dienstverlening. De ontwikkelingen op het gebied van veilig, betrouwbaar en duurzaam beheren van data gaan steeds sneller. Door het datacenter te verhuizen naar twee locaties van KPN profiteren we mee van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security, beschikbaarheid en duurzaamheid.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners