Nieuws
07 september 2018

Bescherm organisatie tegen het onvoorspelbare

Onvoorspelbaarheid hoort bij het leven. Een overstroming, storm, aardbeving of andere natuurramp kan het openbare en het zakenleven volledig tot stilstand brengen. Veel bedrijven denken dat het hen niet overkomt. Zij zijn verzekerd tegen eventuele schade en denken dat ze het daarmee goed hebben geregeld. Een verzekering dekt inderdaad eventuele directe schade, maar dat is nog geen oplossing voor een dringender probleem: langdurige downtime waardoor er geen it-diensten mogelijk zijn en de totale bedrijfsvoering dus flink wordt aangetast.

Ongeacht de oorzaak - een natuurramp, een technisch probleem of een menselijke fout - uitval van de it-omgeving heeft ingrijpende gevolgen. Maar de vermeende kosten en complexiteit van disaster recovery-plannen weerhouden bedrijven ervan er concreet mee aan de slag te gaan. Daardoor zijn veel organisaties afhankelijk van gedateerde of niet-geteste processen of - erger nog - hebben ze geen enkel herstelplan.

En wie wel een plan had, hanteert de oude ‘zestien kilometer’-regel die zegt dat twee back-ups ten minste zestien kilometer van elkaar vandaan opgeslagen moeten worden. Maar nu natuurrampen hele steden of zelfs hele regio’s treffen, hebben dit soort regels weinig betekenis meer. Bedrijven moeten nu vertrouwen op de cloud en disaster fecovery as a service (DRaaS) om er zeker van te zijn dat hun applicaties en data goed beschermd zijn.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners