Nieuws
14 september 2018

Pas op voor een vastgeroest it-beleid in uw bedrijf

It evolueert sneller dan ooit. Organisaties die niet bij de pinken blijven, krijgen het hard te verduren door innovatievere concurrentie, een verhoogde interesse van cybercriminelen en zelfs eigen personeel dat steeds vaker de weg naar de uitgang vindt.

Het is al te aanlokkelijk om te berusten in een it-beleid dat amper enkele jaren geleden nog uitstekend was. Misschien zit u in het informaticadepartement in een groot bedrijf of misschien runt u een kmo waarvan u de it het liefst zelf in handen houdt. Alles lijkt goed te draaien, u weet hoe de infrastructuur werkt en de drang om de dingen radicaal om te gooien is totaal niet aanwezig, integendeel.

Tot u op een dag opstaat, uw beste werknemers met de noorderzon zijn vertrokken, uw concurrent u heeft ingehaald en een hacker persoonsgegevens uit uw bedrijf heeft gestolen. De problemen zijn verschillend voor een kmo en een grote enterprise, maar de gevolgen kunnen verrassend gelijkaardig zijn. Ik zie veel organisaties dezelfde vergissingen maken en begrijp ook waarom ze die maken. Vaak gaat het niet om slechte wil, maar om een combinatie van emotionele beslissingen en de macht van de gewoonte.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners