Nieuws
21 september 2018

Computable bestaat 50 jaar!

Ict-vaktitel Computable bestaat 50 jaar. Op 21 september 1968 viel de eerste editie van het vakblad bij lezers op de mat. Hoewel de ict-wereld er nu totaal anders uitziet, geldt de oorspronkelijke missie nog steeds: het bieden van nieuws, achtergronden en opinieartikelen over de zakelijke en technische kant van ict. Ook het verbinden van ict-professionals en ict-managers in de Nederlandse (en later ook Belgische) ict-sector is nog steeds ons doel.

Begonnen als blad dat per kwartaal verschijnt (lees hier hoe het allemaal begon), groeit Computable in de jaren 70, 80 en 90 uit tot toonaangevend ict-vakblad in de Nederlandse ict-sector. De titel is er ook vroeg bij op internet. Het beschikt in 1996 als één van de eerste mediatitels in Nederland over een eigen website (keer terug naar de tijd van Netscape 1.1).

Na de millenniumwisseling groeit Computable door tot een crossmediaal merk met een eigen website, magazine, de jaarlijkse Computable Awards, expert-communities, platformen voor opinie-bijdragen uit de sector en als organisator van inhoudelijke sessies tijdens vakbeurzen in de Jaarbeurs (onder meer Infosecurity, Zorg & ICT en Overheid 360).

Overigens stammen de eerste contacten met de Jaarbeurs al uit het begin van de jaren '70. Computable organiseert namelijk in 1973 zijn allereerste ict-beurs: De Computer Software & Service Beurs met bijbehorend congres. Doel: bezoekers inzicht te geven in de opbouw van de industrie. Locatie: de Jaarbeurs in Utrecht. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners