Nieuws
24 januari 2019

Phishing via wachtwoordherstel blijft 'succesvol'

Mails over wachtwoordcontroles en wachtwoordveranderingen waren in het vierde kwartaal van 2018 opnieuw de meest succesvolle methode om inloggegevens buit te maken. Daarbij misbruiken cybercriminelen steeds vaker grote merknamen als Amazon, Microsoft en Apple om hun slachtoffers te misleiden. Ook phisingmails over pakketbezorgdiensten zijn in opkomst.

Dat stelt beveiligingsbedrijf KnowBe4, dat per kwartaal rapportages publiceert over cybercrime.Net als de voorgaande kwartalen van 2018 waren mails over wachtwoordcontroles en wachtwoordveranderingen in het vierde kwartaal opnieuw het meest succesvol’, vat het bedrijf samen.

‘Mails over wachtwoorden blijken bijvoorbeeld ieder kwartaal weer erg effectief, omdat ze inspelen op veiligheidszorgen. En ook nieuwsgierigheid wordt tegen mensen gebruikt. Phishingmails over bedrijfsbeleid en de bezorging van pakketjes doen het ook erg goed’, voegt Jeffrey de Graaf, directeur EMEA van KnowBe4 toe.

De Phishing Monitor van KnowBe4 is een kwartaalrapportage van de meest gebruikte en meest succesvolle onderwerpen in phishing e-mails. De monitor kijkt daarbij naar het succes van de  phishingmails die KnowBe4 zelf gebruikt tijdens simulaties. ‘Ieder kwartaal worden er tienduizenden van deze gesimuleerde phishingsmails verstuurd. Daarnaast wordt er in de monitor gekeken naar de phishingmails van cybercriminelen, die door medewerkers bij de it-afdeling van hun bedrijf aangemeld zijn’, licht het bedrijf toe.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners