Nieuws
25 februari 2019

Tussenstand: Microsoft populairste cloudleverancier

Microsoft is de populairste cloudleverancier in de Benelux. En de cloud engineer is een witte raaf. Dat zijn de eerste bevindingen van het cloudonderzoek waar u zelf nog aan kan deelnemen (en prijzen mee kan winnen). De resultaten worden overlopen in Computable Café op 20 maart op de ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo in Brussels Expo. Daar zullen ook de belangrijkste leveranciers zich kort in de verf zetten.

Computable doet samen met Binx.io onderzoek naar de inzet van de cloud bij organisaties in de Benelux. Nu het onderzoek halverwege is (deelnemen kan tot en met 10 maart), maken we alvast de balans op. Dit zijn vier tussentijdse resultaten.

1. Tekort aan cloud engineers

Het blijkt nogal lastig te zijn om data engineers te werven, dit heeft vooral te maken met het beperkte kennisniveau van cloudtechnologie in de markt gecombineerd met de grote vraag. Mogelijke oplossing die de respondenten noemen zijn het inhuren van externe consultants en investeren in training voor het eigen personeel. Andere manieren om kennis van cloud te ontwikkelen, zijn het bijwonen van conferenties en meetups.

2. Kunstmatige intelligentie

Terwijl in 2018 nog 41 procent van de respondenten aangaf machine learning en kunstmatige intelligentie voor zijn cloudservices in te zetten, is dat percentage halverwege dit onderzoek nog een stuk lager. Kunstmatige intelligentie wordt echter, na containers, wel als de belangrijkste cloudtrend genoemd.

3. Multicloud

Als een gekozen cloudprovider bepaalde gewenste services niet kan bieden, staan organisaties open voor oplossingen van andere aanbieders. Dit sluit ook aan bij de belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor een multicloud oplossing. Dit kiezen organisaties om zo de beste oplossing van de beste aanbieder in te zetten. Echter tonen de tussentijdse resultaten aan dat ondernemingen dit jaar minder vaak gebruikmaken van multicloud dan vorig jaar.

4. Microsoft populairste leverancier

Microsoft Azure is de meest populaire leverancier, gevolgd door AWS. Google Cloud Platform staat op de derde plek. Geen enkele respondent geeft aan Alibaba Cloud in te zetten. Wat verder opvalt is dat respondenten die nog geen cloud inzetten, het vaakst overwegen om met Google Cloud Platform te gaan werken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners