Nieuws
26 februari 2019

Let hier op voor een veilige blockchaintoepassing

Blockchaintechnologie krijgt voet aan de grond. Niet voor niets, want dit open digitale grootboek is een ideaal platform voor grote hoeveelheden transacties zonder een centrale eigenaar van de data die worden vastgelegd.

In tegenstelling tot databeheerders als Facebook, Google of een willekeurig grote bank worden gegevens bij een blockchaintoepassing decentraal vastgelegd. Transacties met bijbehorende informatie zijn bovendien makkelijk traceerbaar en volledig transparant.

Verder verschuift de regie naar de klant en zijn intermediairs niet meer nodig. De eigenaar van de data bepaalt straks zelf wie of welke organisatie wanneer toegang krijgt tot welke gegevens. Zo zijn er in de zorg al initiatieven opgestart om via een blockchainplatform toegang te verlenen tot medische dossiers. Daarbij geeft de patiënt zelf aan welke zorginstantie op welk moment toegang krijgt tot zijn dossiers. Dat scheelt gedoe met het al dan niet digitaal heen en weer slepen van documenten. Met alle risico’s van dien op het vlak van veiligheid, betrouwbaarheid en behoud van integriteit van de gegevens. Met blockchaintechnologie zijn medische dossiers via een ge-encrypte verwijzing veilig op te slaan. Niemand is in staat gegevens aan te passen zonder dat de eigenaar daar toestemming voor geeft.

Maar hoe zorg je ervoor, dat het gebruikte blockchainplatform aan de hoogste veiligheidsstandaard voldoet? En hoe anders is het beveiligen van blockchaintechnologie dan willekeurige andere technologie?

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners