Nieuws
21 maart 2019

Een bedrijf van twintig miljard dollar hacken? Eitje

Mag je van bedrijven die twintig miljard dollar waard zijn verwachten dat ze hun security op orde hebben? Je zou denken van wel, maar hacker/entrepreneur Bram Van Oost toonde op het Computable Café aan dat dat absoluut geen evidentie is.

Van Oost werkte tot voor kort als een ethische hacker die in opdracht van bedrijven in hun systemen probeert in te breken. Hoe dat precies in z’n werk gaat, legt hij uit aan de hand van een opdracht voor een groot bedrijf (Van Oost wil niet zeggen welk bedrijf het is). Die vroeg hem drie jaar geleden of hij kon proberen om het bedrijf te phishen, in de volle verwachting dat dit niet zou lukken of dat het ten minste erg moeilijk zou worden. Dat liep echter anders.

‘Het bedrijf was ten tijde van de poging zo’n twintig miljard dollar waard’, zegt hij. ‘En er werkten 70.000 mensen. De directie zelf was dus ook volledig op de hoogte van mijn pogingen.’

Het idee was om een fake mail naar een groep werknemers uit te sturen en hen te laten klikken op een perfect normaal uitziende link. Op die pagina moesten ze dan hun wachtwoord en login intikken, zodat die door Van Oost onderschept kon worden.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners