Nieuws
05 april 2019

Dit is wat msp's en mkb's moeten weten over IoT

Bedrijfsprocessen draaien tegenwoordig op connectiviteit. Het gebruik van smartphones, laptops en internet of things-apparaten groeit constant. Gartner voorspelt dat verbonden apparaten tegen 2021 het aantal van 25 miljard zullen bereiken. Dit levert veel data op, wat steeds meer vraagt van zakelijke it-infrastructuren en -netwerken.

Tel daarbij op dat een medewerker zonder tussenkomst van de it-afdeling ‘as-a-service’-software kan installeren en er nieuwe ontwikkelingen in verwerkingsmogelijkheden voor mobiele apparaten ontstaan. Dan is duidelijk dat bedrijven voor een geheel nieuwe uitdaging staan: hoe krijg je controle over deze onbeheerde apparaten en hoe beveilig je tegelijkertijd het bedrijfsnetwerk en -data?

Veel kleine en middelgrote bedrijven (mkb’s) proberen deze uitdagingen aan te gaan door hulp te zoeken bij managed service providers (msp’s). Maar de huidige msp’s moeten zich ook aanpassen aan deze veranderende trends, zowel binnen hun eigen organisatie als in de it-infrastructuur die ze beheren. Zij moeten voortdurend evalueren hoe ze IoT het best integreren in de oplossingen die ze leveren, en hoe ze deze veranderende omgeving proactief beheren en de beveiligingsuitdagingen die hierbij komen kijken, aanpakken.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Top security vacatures

 
Powered by: ICTwerkt.nl
Hoofdmediapartner
Computable Belgie
Mediapartners